Η προβατίνα αποτελεί παράδοση στην Ελληνική μαγειρική.

Παϊδάκια προβατίνας στη σχάρα είναι ένας εκλεκτός μεζές για να απολαύσετε μαζί με τους φίλους σας.
Στο κρεοπωλείο μας στη Βέροια θα βρείτε κρέας προβατίνας και κοπές που θα ικανοποιήσουν κάθε σας ανάγκη.

Άμεση κατοίκων παράδοση σε όλη την πόλη της Βέροιας στο τηλ. 23310 21811.

Φρέσκα, Ποιοτικά, Νόστιμα & Ελληνικά.

Σβέρκος Προβατίνας
Σβέρκος Προβατίνας
Παϊδάκια Προβατίνας
Παϊδάκια Προβατίνας
Μπροστινό Προβατίνας
Μπροστινό Προβατίνας
Μπούτι Προβατίνας
Μπούτι Προβατίνας

ΑΜΕΣΟ DELIVERY

ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ: 23310 21811

Προτάσεις μαγειρέματος Προβατίνας.

Παϊδάκια στη σχάρα.
Για αρχή τα κόβουμε σε λεπτές φέτες και τα αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά από κάθε μεριά. Μπορούμε να ψήσουμε τα παϊδάκια ίσα μέχρι να εξαφανισθεί το ροζ χρώμα στο εσωτερικό τους, δηλαδή να αυξήσουμε το χρόνο κατά 2-4 λεπτά ή να κόψουμε πιο λεπτά τα παϊδάκια. Προσοχή, όμως, -τα ξεροψημένα παϊδάκια ίσως να μην αναδείξουν τη βαθιά γλυκύτητα και τη ζουμερή υφή του κρέατος της προβατίνας.

Κοντοσούβλι Προβατίνας.
Το μαρινάρισμα πρέπει απαραίτητα να περιέχει κρασί, χυμό λεμονιού, ξύδι, ντομάτα και κρεμμύδια γιατί τα υλικά αυτά μαλακώνουν τις ίνες του κρέατος . Το ελάχιστο πάχος των κομματιών της προβατίνας που προορίζετε για κοντοσούβλι, πρέπει να είναι 3-4 εκατοστά για να μην στεγνώσουν.
Τα κομμάτια στη σούβλα πρέπει να περαστούν ομοιόμορφα, σφιχτά, όχι πολύ πιεσμένα, ώστε να γυρίζουν καθ όλη την διάρκεια του ψησίματος χωρίς να «κρεμάνε».